Arkitekt for blokkene på Myrer var Sverre Narve Ludvigsen. Hagearkitekt Karen Reistad planla grøntanleggene. Hoved-entreprenør var Moderne Bygg A/S.
I 2003 vant Myrer borettslag OBOS’ rehabiliteringspris. Da var både fasader og uteområder renovert. Det er ikke vanskelig å være enig i juryens begrunnelse: «Fargesettingen er svært gjennomtenkt med ulike nyanser av rosa, gult og oransje. De ulike nyansene skaper liv i området, og pussarbeidene/malingsarbeidene er utført med svært høy kvalitet. De store balkongene har ført til en stor økning av trivsel og funksjonalitet for hver enkelt leilighet. Det er svært positivt at bebyggelsens originale arkitektur fra 50-tallet er bevart, mens balkongene viser at de er oppført i vår tid.»
Årene etter andre verdenskrig var preget av boligmangel. Myrerfeltet, med 408 leiligheter fordelt på 26 boligblokker, var et stort bidrag for å avhjelpe etterkrigstidens boligbehov, uten å kutte ned på areal til boder eller uteområder. Alle leilighetene har egen lofts- og kjellerbod. I hver oppgang er det fellesrom for sykler og barnevogner, og hver oppgang har sitt eget tørkeloft. Myrer borettslag har store åpne områder mellom husene. Dette gir sol, lys og luft til alle leilighetene, en kvalitet vi kanskje forstår verdien av enda bedre i dag enn da blokkene ble bygd, ingen selvfølge for dagens boligbyggere. Uterommet, de åpne plenene rundt blokkene, «sommerens dagligstue», er velstelt og innbyr til fellesaktiviteter for beboerne.
Arkitektur påvirker oss. Natur, lys og gode uteområder beriker oss. Myrer borettslag med alle sine gode kvaliteter burde være skoleeksempel for mange utbyggere i dag.
Vi gratulerer!