Oslo jubilerer!

Oslo jubilerer!

I 2024 markerer vi to jubileer i Oslo: Det er 400 år siden middelalderbyen Oslo brant og Christiania ble bygget opp på nytt i Kvadraturen, og 100 år siden navneskiftet fra Christiania tilbake til Oslo. Om kvelden 17. august 1624 ble Oslo rammet av en av de største brannene byen noensinne har opplevd. Brannen varte i hele tre dager, og omtrent hele byen ble lagt i aske.

Kong Christian IV av Danmark og Norge besluttet å bygge opp byen på nytt bak Akershus festning, i området som i dag er kjent som Kvadraturen. Den nye byen døpte han etter seg selv: Christiania. 300 år senere – i 1924 – vedtok Stortinget å bytte navnet tilbake til byens opprinnelige navn Oslo.

Dette er en gylden anledning til å bli bedre kjent med vår egen bys historie. Det vil bli arrangert byvandringer, små og store arrangementer på lokale steder i Oslo,  samt mange spennende  utstillinger.

Vi har nå sjansen til  å lære Oslo-historien, alt som har skjedd i gatene vi går i hver dag, og til å feire Oslo og alle oss som bor her. 

Du kan følge med på hva som skjer her.