Fullmånemøte på Trollvannsstua 13.nov. kl. 19:00

Fullmånemøte på Trollvannsstua 13.nov. kl. 19:00

Forfatteren Simon Stranger vil fortelle om sin bok Museum for mordere og redningsmenn. Den handler familien Feldmann som bodde i Kapellveien 15. Her kan vi se tre snublesteiner på fortauet. Påmelding e-post:post@historielaget-gkn.no eller SMS 97086443 til Anne-Gurin Garvik.

Les mer
Vårtur 2024

Vårtur 2024

Vårturen 2024 ​gikk til Midgard Vikingsenter/Borreparken og Karljohansvern marinemuseum i Horten.

Les mer
Oslo jubilerer!

Oslo jubilerer!

Hvorfor feirer vi Oslo i 2024? I år markerer vi to jubileer i Oslo. Det er 400 år siden middelalderbyen Oslo brant ned i den største bybrannen i byens historie, og 100 år siden navneskiftet fra Christiania tilbake til Oslo

Les mer
Bli med på tur til Gotland, Kalmar og Øland uke 36

Bli med på tur til Gotland, Kalmar og Øland uke 36

I begynnelsen av september går turen til Gotland med hansabyen Visby. Videre til Kalmar, en av Sveriges eldste byer. Der ble Kalmarunionen vedtatt ved Kalmar slott i 1397. Til slutt besøker vi Øland med sin rike flora og unike kulturarv. Påmeldingen starter nå.

Les mer
Spennende funn i Lillomarka

Spennende funn i Lillomarka

13.11.22 15:47
av Kari R. Authén

Årets fullmånemøte var viet kulturminner i Lillomarka. Dem er det mange av og Håvard Pedersen ga en oversikt om alt fra fangstgroper til uteliggerhytter. Mens Kim Steinar Kværner-Strømberg gikk nærmere inn på det som ligger gjemt under bakken og er av metall og hvordan han finner og registrerer funn.

Les mer
Ta vare på kulturminnene

Ta vare på kulturminnene

22.08.21 19:48
av Kari R. Authén

Fellesrådet for historielagene i Oslo samarbeider med Byantikvaren om bedre vern av de eldste ferdselsveiene i Nordmarka. Ståle Pinslie mener Gamle Hadelandsvei må ha gått fra Årvoll/Stig til Sørskogen. https://ut.no/.../gamle-hadelandsvei-fra-arvoll-til-stryken Ståle Pinslie har gjort et dypdykk i gamle kart og sjekket terrenget grundig. Nå kan forhåpentlig arkeologene snart få kvalitetssjekket både hans og andres funn. Alle «ekte fornminner» er automatisk fredet men de eldste ferdselsveiene mangler ofte registrering. Viktig at de blir tydeliggjort både på hogstkart og på turkart. At folk bruker dem er bare bra - da holdes de åpne for nye generasjoner.

Les mer
April: Nydalsbrua åpnet 1955

April: Nydalsbrua åpnet 1955

05.05.21 12:08
av ANNE-GURIN GARVIK

Åpning av Nydalsbrua 1955. I skråningen sees husene i Tverrveiene og Lillojordene. Lengre bak sees tårnet på Grefsen kapell, trebygningene på Grefsen skole, Grefsen kirke og helt på toppen av Grefsenåsen sees Grefsenkollen restaurant. Før Nydalsbroen ble åpnet var tverrforbindelsen nord i Aker svært tungvint. Skulle man fra Grefsen til Tåsen måtte man passere Nydalens kapell og Dampen, deretter ned Güetlerbakken forbi nordre inngang til Spigerverket og opp bakken til Maridalsveien. Den andre muligheten var å krysse Akerselva på broen under Brekkedammen. (Kjelsåsveien).

Les mer